2012. február 8., szerda

Biztos, hogy tudsz mindent a nyugdíjadról?


Majdnem minden magánnyugdíjpénztár az infláció feletti átlaghozamot tudott elérni az utóbbi tíz évben - derül ki a közölt hivatalos adatokból. Nem lehet ugyanakkor mindenki boldog, aki az 1998-as indulás óta tag, hiszen sokak negatív reálhozammal kell, hogy szembesüljenek, legalábbis a PSZÁF számításai szerint. kezdődött egy cikk 2011 márciusában, mikor egy kis időre központi kérdés lett a nyugdíjakból.

Bocsánat egy kicsit túloztam, nem igazán a nyugdíj kérdés volt napirenden, hanem annak a vagyonnak az elkobzása, óóó bocsánat ez egy elírás, gazdaságosabb formában történő átkonvertálása. Azt nyilván mindenki felfogta, hogy fontos volt az Államadóság 3%-os csökkentésére (merthogy ennél sokkal többre nem mentünk azzal az irdatlan mennyiségű pénzzel.... sajna) de érdekes módon a nyugdíjkérdés tehát hogy végül is mennyi és miből lesz nyugdíja az embereknek és az hogy a nyugdíjpénztárak miként gazdálkodtak a pénzünkkel az valahogy elsikkadt.

Na akkor nézzük a cikket tovább:

Az elmúlt tíz év átlagos hozamait tekintve megállapítható, hogy szinte minden magánnyugdíjpénztárnak sikerült túlteljesítenie az 5,37 százalékos átlagos inflációt. Ez alatt mindössze a Budapest Országos Kötelező Magánnyugdíjpénztár és az Évgyűrűk Országos Nyugdíjpénztár klasszikus portfólióinak 5 százalék alatti átlaghozama volt, míg az AXA növekedési portfóliója az inflációval megegyező, 5,37 százalékos hozamot produkált. A többi cég mind az infláció felett tudott teljesíteni.

(Kép: 26 Ft-os reálhozam kifizetés! )

Legjobban az Életút Első Országos Nyugdíjpénztár klasszikus portfóliójának ügyfelei jártak, nekik az elmúlt tíz év átlagosan 8,95 százalékos vagyongyarapodást hozott. A többi pénztár javarészt az 5-8 százalékos sávban szóródott, azaz ha kismértékben is, de nőtt a tagok pénzének reálértéke ez elmúlt tíz évben. De volt ahol buktak a takarékoskodók!

BRAVÓ, BRAVÓ, BRAVÓ!!!!

Az elmúlt 10 év távlatában több olyan a nyugdíjpénztáraknál, kereskedelmi bankoknál magasabb garanciákkal működő, a kisbefektetők által is elérhető befektetési megoldásokat tudnék mutatni, ahol az éves átlaghozam 12-15% volt euróban és akkor nem beszéltünk az aranyról (400%) vagy magáról a tőzsdéről.

Szeretném gyorsan leszögezni, hogy az a bizonyos 5-10%-os többlet tíz év távlatában rengeteg elmaradt haszon! Ha ehhez hozzátesszük a forint romlását még drasztikusabb a veszteség! Hacsak nem változtat a stratégián!

Jelenleg is vannak biztonságos takarékprogramok, befektetések melyek:

-      biztonságosak
-      nem részei a kereskedelmi bankok tulajdonának
-   nem részei a pénzpiacnak (tőkepiaci megoldások, de nem közvetlenül a tőzsde)
-      magas hozamot generálnak évtizedek óta (12-15% átlag)
-      mentes az ország csődkockázatától
-      mindenki számára elérhető

Ha szeretne többet tudni! Írjon! 
Mert a nyugdíjkérdés már eldőlt! NEM LESZ NYUGDÍJA! Hacsak nem gondoskodunk, takarékoskodunk időben! Én tudok biztonságos, magas hozamú megoldást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése